En verden av muligheter i filmproduksjon  Få utført hele filmproduksjonen

  En hel filmproduksjon involverer mange folk. Filmprodusent Marius Loland har god erfaring med slike oppdrag.

  Filmprodusent Marius Loland tar seg av hele filmproduksjonen.

  Filmproduksjon er ikke et isolert fagfelt. En lege er en lege og en advokat er en advokat. Det finnes selvfølgelig spesialiseringer innen dette, men de har allikevel et overordnet fagfelt. Filmproduksjon er faktisk det stikk motsatte!

  Hva gjør egentlig filmproduksjon så spesielt?

  En filmproduksjon er et puslespill av mange spesialiserte fagfelt som jobber sammen. En storfilm trenger både administrasjon, regi, dekor / rekvisitt, kostyme, sminke, spesialeffekter, foto, lys, grip, opptakslyd, transport, klipp, lydetterarbeid, musikk, bildeetterarbeid og digitaleffekter. Med andre ord, et realt puslespill. For å få alle disse fagområdene til å spille sammen trengs en dyktig filmprodusent.

  Filmprodusenten fungerer som en slags daglig leder, eller direktør som har det overordnete ansvaret for at hele produksjonen henger sammen fra begynnelse til slutt. Å styre en filmproduksjon er egentlig akkurat det samme som å styre alle andre større prosjekter.

  Bare fantasien setter grenser i filmproduksjon

  Det finnes alt i fra enorme produksjoner som Pirates of the caribien og Star wars, til minimale produksjoner som webinarer og kurs. Selv om størrelsen er ulik, så er prosessen egentlig den samme. Det må vurderes hvilke fagfelt som skal involveres, og så må alle de riktige folkene på plass. Noen ganger er det bare meg, og noen ganger er vi store team som jobber sammen. Uansett hvor stort eller smått det er, så er det tre steg som må til. Forarbeid – Produksjon – Klipp og etterarbeid.

  Har du en idé til filmproduksjon?

  Dersom du sitter med en ide til en reklamefilm, dokumentar, eller andre ting som kan filmatiseres, så kan jeg ta jobben med å produsere prosjektet for deg. Ettersom du leser dette på nettsiden min regner jeg med du har kikket litt på prosjektene jeg har lagt ut. Dersom du ikke har gjort det vil jeg anbefale å ta en titt, eller sjekke min Vimeo kanal. Det er selvfølgelig ikke alt som ligger ute, men har lagt ut et knippe prosjekter for å vise litt av variasjonene jeg jobber med.

  Ikke vær redd for å ta kontakt. Vi kan vurdere prosjektet og økonomien i det sammen, slik at du kan komme i gang med en filmproduksjon på dine vilkår.

  giphy-19